Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FA Cup halve finale samenvatting

Copyright: xMarkxLeechxOffside

In dit artikel nemen wij een kijkje naar de halve finales van de FA Cup, die recentelijk hebben plaatsgevonden.

Liverpool op weg naar de treble?

Manchester City 2-3 Liverpool

Manchester City en Liverpool namen het voor de tweede keer in een week tijd tegen elkaar op. In de vorige wedstrijd werd het 2-2 in het Etihad Stadium en was Manchester City de bovenliggende partij. Ditmaal op Wembley zou de wedstrijd anders beginnen. Liverpool drong al gauw aan en was op zoek naar een doelpunt. The Reds zouden dit ook al snel vinden via Konaté. De Fransman scoort de laatste tijd veel en wist ditmaal na negen minuten al raak te koppen uit een hoekschop van Andy Robertson.

Manchester City ging hierna op zoek naar een doelpunt maar echte kansen werden er niet gecreëerd door The Citizens. In de 16e minuut zou Liverpool dit echter wel doen. Sadio Mané zette namens de ploeg van Jürgen Klopp goed druk op de tweede keeper van Manchester City, die mocht starten als bekerkeeper namens Manchester City. De Amerikaan is niet zo balvaardig als zijn Braziliaanse collega en Mané wist hiervan gebruik te maken door de bal binnen te tackelen, nadat hij de bal slecht controleerde.

Kans waren hierna zeldzaam voor beide ploegen, maar kort voor rust zou Liverpool toch iets creëren. Na lang rondgespeeld te hebben kreeg Mané de bal voor zijn voeten en de Senegalees wist van heel weinig, heel veel te creëren. De vleugelaanvaller wist op de rand van de zestien de bal kiezelhard binnen te volleren en daarmee zijn ploeg op een 0-3 voorsprong te zetten. Manchester City leek nergens te bekennen en het perspectief op de finale was vrijwel nihil.

Toch gingen The Citizens beter spelen in de tweede helft en wisten ze dreigender te worden. Al in de tweede minuut na rust tekende Jack Grealish voor de aansluitingstreffer en wist de peperdure zomeraankoop van waarde te zijn voor zijn nieuwe club. Ook Jesus kreeg kort na rust een grote kans, maar de Braziliaan werd erg in de weg gezeten door Virgil van Dijk. In de zeventigste minuut werd Jesus weereens vogelvrij gelaten door Konaté, maar Alisson wist redding te brengen en daarmee de marge op twee doelpunten te houden.

Enkele minuten later kreeg Salah nog een grote kans, maar de Egyptenaar wist niet tot scoren te komen in deze wedstrijd. Het leek 1-3 te blijven op Wembley, maar in de 90e minuut kwam Manchester City er nog een keer gevaarlijk uit. Mahrez wist Robertson te passeren aan de achterlijn en zette de bal onbedoeld voor op Bernardo Silva, die kon tekenen voor de 2-3. Het werd nog even spannend op Wembley en Fernandinho kreeg in de blessuretijd nog een levensgrote kans om te tekenen voor de gelijkmaker. Uit de hoekschop die volgde werd Mahrez ook gevaarlijk, maar ook zijn schot werd aangeraakt door een Liverpool-speler. Uiteindelijk wist Alisson redding te brengen op de inzet die uit de volgende hoekschop zou komen en wist Liverpool uiteindelijk te winnen op Wembley.

Loftus-Cheek schiet Chelsea naar de finale

Chelsea 2-0 Crystal Palace

Chelsea was voorafgaand aan de wedstrijd de favoriet om de finale te bereiken en daarmee Liverpool te vergezellen. Toch begon Chelsea niet per se erg sterk aan de wedstrijd en waren kansen zeldzaam in de eerste helft voor beide ploegen. Kleine kansjes werden er gecreëerd door Chelsea en Havertz en Azpilicueta kregen schietkansen. Verder kreeg Palace een grote kans via Kouyaté, maar de middenvelder uit Senegal zag zijn inzet gekeerd worden door zijn teamgenoot bij de nationale ploeg; Edouard Mendy. Beide ploegen gingen rusten met de brilstand nog op het bord en al met al was dit een terechte ruststand.

In de tweede helft gingen beide ploegen wat nadrukkelijker op zoek naar doelpunten en Kouyaté kreeg weer een grote kans uit een corner. Maar ook Chelsea zou veel kansen creëren. Uiteindelijk zou defensief gestuntel van Tyrick Mitchell in de 65e minuut, Palace de das om doen en kon Kai Havertz de bal terugleggen op Ruben Loftus-Cheek, die de openingstreffer binnenschoot voor de ploeg van Tuchel.

Tien minuten later zou Chelsea weer een goede kans krijgen en fraai combinatiespel tussen Mason Mount en Timo Werner zou het tweede doelpunt opleveren voor Chelsea. De jonge Engelsman zou uiteindelijk tekenen voor de tweede en laatste goal van deze halve finale.

Chelsea en Liverpool zullen het tegen elkaar opnemen in, wat belooft een denderende FA Cup finale te worden. De finale gaat plaatsvinden op 14 mei en zal, evenals de halve finales, gehouden worden op Wembley.

Lees hier onze Chelsea – Crystal Palace voorspelling.

Copyright: xActionxFotoxSportx