Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Loting WK voetbal 2022

IMAGO / Mohammed Dabbous

Voor een echte voetballiefhebber is niets mooier dan het WK voetbal. Dit jaar wordt het gehouden in Qatar en vindt het WK plaats in november en december, in plaats van in de zomer. Recentelijk is de loting gehouden voor de groepsfase en wij van Kelbet zullen de balans even voor je opmaken.

Groep A – Nederland

Ten eerste is het natuurlijk voor ons van belang in welke groep Nederland terecht is gekomen. Nederland werd aanvankelijk ingedeeld in pot 2, wat betekent dat Nederland gevaarlijke landen zoals Brazilië, Frankrijk en Engeland tegen kon komen. Wat betreft het land uit pot 1 heeft Nederland heel veel geluk gehad, door aan gastland Qatar gekoppeld te worden. Uit pot 3 & 4 kreeg Nederland wel lastige landen in de vorm van Senegal en Ecuador. Wij zullen nog voor een diepere analyse richting de WK loting van Nederland zorgen en deze snel op onze website zetten.

Groep B

In groep B lijkt Engeland de topfavoriet om groepswinnaar te worden. De verliezen finalist van het afgelopen EK neemt het in ieder geval op tegen Iran en de Verenigde Staten. De laatste plek in de groep is nog onbeslist en zal gaan naar Oekraïne, Schotland of Wales. Wij van Kelbet verwachten dat Engeland de groep zal winnen en voor de tweede plek in de groepsfase verwachten wij dat het zal gaan tussen de VS en de winnaar van de Europese play-offs.

Groep C

Groep C is een gevarieerde groep, met teams die lastig zijn om in te schatten. Favoriet voor de winst lijkt Argentinië, dat onder leiding van Messi een mooi resultaat wil behalen op hoogstwaarschijnlijk het laatste WK van de zevenvoudig Ballon d’Or winnaar. Hiervoor zullen ze eerst moeten afrekenen met Saudi-Arabië, Mexico en Polen. Wij van Kelbet verwachten dat Polen tweede gaat worden in de groep, maar hiervoor zullen ze erg afhankelijk zijn van Robert Lewandowski. Ook kan Mexico in onze ogen ver komen en ook Saudi-Arabië heeft indruk op ons gemaakt, door boven Japan en Australië te eindigen in hun kwalificatiegroep.

Groep D

In groep D zijn ook nog niet alle plekken weggegeven. Frankrijk is in de groep gekomen namens pot 1 en verder zit ook Denenmarken en Tunesië in groep D. Voor de laatste plek komt Peru in aanmerking, evenals de winnaar van Australië tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Deze wedstrijd zal in juni worden gespeeld en de wedstrijd tussen de winnaar hiervan en Peru vindt een week later plaats. Wij verwachten dat Frankrijk en Denenmarken uit deze groep door zullen gaan.

WK Loting 2022
ⒸIMAGO / Mohammed Dabbous

Groep E

Groep E wordt door velen gezien als de “groep des doods” en dat komt mede dankzij de aanwezigheid van Spanje en Duitsland. Verder zit ook Japan nog in de groep en hier komt de winnaar van de beslissende wedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en Costa Rica ook nog bij. Wij zien hier eigenlijk maar twee landen van kwalificeren en dat zijn Spanje en Duitsland en mocht dit niet gebeuren dan is dat niets minder dan een grote verassing.

Groep F

Wij zijn het echter niet eens met het feit dat veel mensen Groep E als groep des doods zien, want wij vinden dat Groep F dat juist is. Onze zuiderburen België zijn de vertegenwoordigers van pot 1 en verder bevinden ook nog Canada, Marokko en Kroatië zich in deze groep. Canada wist de gehele CONCACAF groep te winnen, Kroatië rekende in hun groep af met Rusland, Slovenië en Slowakije en Marokko won alle wedstrijden in hun kwalificatiegroep, en rekende eenvoudig af met Congo in hun beslissende tweeluik.

Groep G

Groep G is ook een interessante groep, dankzij de aanwezigheid van Brazilië, Servië, Zwitserland en Kameroen. Brazilië is een van de favorieten voor eindwinst van het toernooi en Servië en Zwitserland zullen hoogstwaarschijnlijk gaan strijden om de tweede plek. Beide landen zijn niet echt fan van elkaar en dat is mede te danken aan Shaqiri, die op het vorige WK een goal maakte maakten namens Zwitserland tegen Servië en dit vierde door een politiek gebaar te uiten dat tegen Servië, en juist voor zijn geboorteland Kosovo was.

Groep H

In groep H zal er ook nog wat onderlinge spanning zijn tussen verschillende landen. In deze groep zitten Portugal, Ghana, Uruguay en Zuid-Korea en met name de spanning tussen Uruguay en Ghana zal hoog zijn. Suarez is namelijk niet bepaald geliefd in Ghana, vanwege zijn actie op het WK van 2010. De spits van Atlético Madrid, toentertijd nog Ajax, maakte namelijk hands op de lijn, kreeg hiervoor rood, maar zorgde hiermee wel voor de uitschakeling voor het Afrikaanse land. Wij verwachten dat Portugal door zal gaan als groepswinnaar en wij vinden dat alle andere landen nadrukkelijk in aanmerking komen voor de tweede plek van de groep.

Loting WK 2022
ⒸIMAGO / Mohammed Dabbous

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.