Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Premier League speelronde 28 samenvatting

In dit artikel zullen wij terugblikken op de vorige speelronde in de Engelse Premier League. We zullen elke wedstrijd even kort behandelen en kijken of er grote verassingen hebben plaatsgevonden.

Leicester komt met de schrik vrij

Leicester City en Leeds United trapten de zaterdagmiddag af in de Premier League. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Leicester City gezien als de grote favoriet voor deze confrontatie gezien, maar het was Leeds United dat de meeste kansen creëerde. Toch was het Harvey Barnes dat voor the Foxes de enige goal van de wedstrijd wist te maken en daarmee zijn club de drie punten bezorgde.

Dominant Aston Villa wint in eigen huis

Voorafgaand aan de wedstrijd Aston Villa – Southampton, zagen wij de ploeg uit het zuiden van Engeland als de favoriet. Southampton had de twee wedstrijden daarvoor redelijk eenvoudig gewonnen en was al een tijdje ongeslagen. Aston Villa kwam echter enorm goed voor de dag en Ollie Watkins schoot de ploeg uit Birmingham al binnen 10 minuten op voorsprong.

Kort voor rust verdubbelde Douglas Luiz de marge en na rust kwamen Philippe Coutinho en Danny Ings ook nog tot scoren. De eindstand was 4-0 op Villa Park en dat was volgens ons de grootste verassing van het weekend.

Sterke tweede helft van Chelsea

Chelsea mocht afreizen naar Burnley, een traditioneel lastige uitwedstrijd voor topploegen uit de Premier League. In de eerste helft wist de ploeg van Thomas Tuchel weinig kansen te creëren, maar na een donderspeech in de kleedkamer verscheen er een andere ploeg aan de aftrap van de tweede helft. Chelsea was effectief en wist grote kansen te creëren. Alle vier schoten op doel werden een doelpunt en met name Kai Havertz (twee goals) en Reece James (1 goal, 1 assist) waren belangrijk voor de ploeg uit Londen.

Newcastle kan omhoog kijken na goede vorm

Newcastle is al een tijdje goed bezig en wij hadden hun uitgekozen bij onze voorspellingen van de week. In eigen huis kwam de ploeg uit het noordoosten van Engeland al binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong via Ryan Fraser en Fabian Schär. Na rust wist Brighton nog wat terug te doen via Lewis Dunk, maar uiteindelijk was 2-1 de eindstand; nog een overwinning voor the Magpies.

Ivan Toney neemt Brentford op sleeptouw

Brentford nam het op zaterdagmiddag op tegen Norwich City en vooraf was Brentford de grote favoriet. Norwich City stelt dit seizoen namelijk erg teleur en had de drie voorafgaande wedstrijden verloren in de competitie. Uiteindelijk was het Ivan Toney dat Brentford naar een redelijke overwinning schoot. De Engelse spits maakte uiteindelijk een hattrick voor Brentford, en Teemu Pukki wist nog een eretreffer te maken voor de Kanaries in de blessuretijd; eindstand: 1-3.

Zakelijke zaterdagmiddag voor Crystal Palace

Crystal Palace nam het op tegen Wolverhampton Wanderers in een wedstrijd die moeilijk te voorspellen was. Wolverhampton Wanderers was in mindere vorm, maar heeft op papier een betere selectie dan de ploeg uit Londen. Toch was het Crystal Palace dat via twee goals in de eerste helft van Jean-Philippe Mateta en Wilfried Zaha en eenvoudige overwinning wist te behalen.

Liverpool zet de winstreeks door

Liverpool is de ploeg dat de langste winstreeks heeft in de Premier League, en voorafgaand aan de wedstrijd met West Ham werden zij dan ook door ons gezien als de grote favoriet. Liverpool maakte deze verwachting uiteindelijk ook waar en wist de wedstrijd met 1-0 te winnen, dankzij een goal van Sadio Mané. De ploeg van Jürgen Klopp heeft nu zeven wedstrijden op rij gewonnen in de Premier League en zit Manchester City op de hielen.

Doelpuntrijke wedstrijd in Watford

Arsenal en Watford namen het op zondag tegen elkaar op en voorafgaand hadden wij Arsenal uitgelicht in onze weddenschappen van het weekend. Wij vonden namelijk dat er een redelijk hoge quotering stond op Arsenal en wij verwachtten een redelijk eenvoudige overwinning van The Gunners. Martin Ødegaard zette de ploeg uit Londen al gauw op voorsprong, maar Watford wist snel te reageren.

Het stond geruime tijd 1-1, maar Arsenal wist nog voor rust te scoren. Kort na rust maakte Gabriel Martinelli de 1-3 en kort voor tijd wist Moussa Sissoko nog iets terug te doen voor Watford, maar het was niet genoeg voor een punt. De wedstrijd eindigde in 2-3 en Arsenal lijkt aardig op weg naar een Champions League plek voor volgend seizoen.

Dominant Manchester City zet zwak United op zij

De voetbalzondag stond onder andere bij ons op Kelbet in het teken van de Manchester derby. Ondanks de slechte vorm van de rode kant van Manchester werd er een spannende wedstrijd verwacht in het Etihad. Uiteindelijk is dit niet het geval geworden en werd het een redelijk eenvoudige middag voor Manchester City. Kevin de Bruyne zette the Citizens al snel op voorsprong. Jadon Sancho wist vervolgens gelijk te maken uit een van de weinige kansen die Manchester United zou creëren, maar daar werd tijdig op gereageerd door diezelfde Kevin de Bruyne, die zijn tweede goal van de middag wist te maken.

Riyad Mahrez zou de marge nog vergroten voor de ploeg van Pep Guardiola, door twee goals te maken in de tweede helft en uiteindelijk de eindstand van 4-1 op het scorebord te zetten. De crisis houdt dus aan in het westen van Manchester en Manchester City heeft nog een voorsprong op Liverpool.

Vernedering in Noord Londen

Op maandagavond vond er een wedstijd plaats tussen Tottenham Hotspur en Everton en voorafgaand was dit een vrij moeilijke wedstrijd om te voorspellen. Tottenham Hotspur is namelijk erg wisselvallig en had zijn laatste wedstrijd verloren van Middlesborough in the FA Cup. Toch was het de ploeg uit Londen dat al binnen het kwartier op voorsprong kwam; een eigen goal van Michael Keane was de eerste goal van de avond, maar zeker niet de laatste. Een paar minuten later was het Heung-Min Son die de marge verdubbelde en Harry Kane wist ook te scoren in de eerste helft. Kort na rust was invaller Sergio Reguilón goed voor 4-0 en Harry Kane maakte zijn twee van de avond. Everton wist bijzonder weinig

1X2Goed voorspeld?