Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Roberto Martinez is de nieuwe bondscoach van Portugal

“IMAGO/HMB-Media”

Roberto Martinez is officieel aangesteld als de nieuwe bondscoach van Portugal. De Spanjaard verliet het Belgische nationale team na het WK in Qatar en zijn voorganger Fernando Santos, werd na de teleurstellende campagne van Portugal aan de kant gezet. Het is pas de derde keer dat Portugal een buitenlandse bondscoach aanstelt. Felipe Scolari (2003-2008) en Otto Gloria (1964-1966 & 1982-1983) gingen hem voor.

Matinez was tot en met het WK in dienst bij de Belgische voetbalbond als hun bondscoach. Als coach van de Rode Duivels kende hij zijn grootste succes in 2018, toen hij België naar de bronzen medaille op het WK in Rusland wist te coachen. Op Qatar stelde hij echter enorm teleur met zijn ploeg. België wist niet door de groepsfase te komen en eindigde derde achter Marokko en Kroatië.

Martinez neemt het stokje dus over van Fernando Santos, die sinds 2014 aan het roer stond bij de Portugese nationale ploeg. In 2016 won hij met Portugal het Europees Kampioenschap en in 2019 won hij, ten koste van Oranje, de eerste editie van de Nations League.

Roberto Martinez heeft zich onder meer ook al uitgelaten over Cristiano Ronaldo. Het Portugese voetbalicoon maakte recentelijk een controversiële overstap naar Al Nassr, nadat zijn contract bij Manchester United was ontbonden. De Spaanse oefenmeester liet onder meer weten dat ‘Ronaldo na 19 jaar bij de nationale ploeg van Portugal een hoop respect verdient’ en hij gaf ook aan dat hij binnenkort met de aanvaller in gesprek zal gaan over zijn rol bij de nationale ploeg.

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.