Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eredivisie speelronde 28 samenvatting

FC Twente-doelman Lars Unnerstall, Olivier Boscagli of PSV Eindhoven scoren de 3-3 tijdens de Nederlandse Eredivisie-wedstrijd tussen FC Twente en PSV in Stadion De Grolsch Veste op 2 april 2022 in Enschede, Nederland. IMAGO / ANP

In dit artikel zullen wij terugblikken op de afgelopen speelronde in de Eredivisie. Elke wedstrijd zal kort worden behandeld en wij kijken naar of er enkele verassingen plaats hebben gevonden.

Controversieel moment in Groningen

FC Groningen 1-3 Ajax

Ajax moest in de eerste wedstrijd van het weekeinde afreizen naar Groningen, wat typisch een lastige uitwedstrijd is voor de Amsterdammers. Deze keer kwam Groningen ook op voorsprong, dankzij een goal van Jørgen Strand Larsen, de Deense spits die al een tijdje in goede vorm verkeert. Vervolgens had Ajax het nog lastiger om Groningen af te breken en in de eerste helft wisten ze weinig kansen te creëren.

Toch was het Davy Klaassen, die in de eerste minuut van de blessuretijd de 1-1 wist te maken. Uiteindelijk werd er kort voor het rustsignaal vermeend hands gemaakt door een speler van FC Groningen. Scheidsrechter Nijhuis vond het aanvankelijk niets en floot ook voor de rust. Op aandringen van de videoscheidsrechter ging hij toch een kijkje nemen naar de situatie en besloot hij uiteindelijk om de bal op de stip te leggen. Voor de aanvoerder van Ajax, Dušan Tadić was dit een koud kunstje en hiermee deed hij zijn voormalige ploeg pijn en zette hij hun op achterstand.

Het bleef erg lang 1-2 staan en dit voelde niet goed voor Ajax, aangezien een gelijkmaker altijd in de lucht hangt, bij een voorsprong van een doelpunt. Dit leidde ook tot treuzelen van onder meer André Onana, maar uiteindelijk wist Berghuis in de blessuretijd van de wedstrijd de 1-3 te maken, waardoor supporters van Ajax ietwat geruster achter hun TV konden zitten.

Doelpuntrijke wedstrijd tussen FC Twente en PSV

FC Twente 3-3 PSV

PSV had dus het resultaat van Ajax gezien, en wist dat ze moesten winnen om in de buurt te blijven van hun titelconcurrent. Tegen FC Twente zou dit echter niet gemakkelijk komen, zij hadden de laatste vier wedstrijden daarvoor namelijk allemaal gewonnen. FC Twente kwam al snel op voorsprong dankzij een goal van Ricky van Wolfswinkel. Na zo’n 20 minuten spelen zette Ricky van Wolfswinkel Twente zelfs op 2-0 en Michel Vlap zou hier 5 minuten later nog zelfs 3-0 van maken. PSV stond met 3-0 achter in Enschede en speelde dramatisch.

Joey Veerman wist nog in de eerste helft de 3-1 te maken, maar de Eindhovenaren gingen de rust in met een achterstand van twee goals. Hierdoor besloot Schmidt om drie wissels door te voeren; Gakpo, Madueke en Ramalho, die normaal basisspelers zijn kwamen in de ploeg en dit bleek een goede keuze te zijn. Gakpo maakte in de 53e minuut de aansluitingstreffer voor PSV, maar het leek heel erg lang er op dat dit de eindstand zou zijn en dat PSV de grote verliezer van dit weekend zou worden. Toch wist Olivier Boscagli in de blessuretijd een puntje te redden voor PSV, wat echter wel betekent dat de achterstand ten opzichte van Ajax momenteel vier punten is.

Spannende subtopper in Alkmaar

AZ 3-1 Vitesse

AZ en Vitesse was een andere interessante wedstrijd die op zaterdag plaatsvond. Vitesse speelt dit seizoen vrij ondermaats in de Eredivisie, maar toch speelden zij vrij dominant tegen AZ. Wel wisten de Alkmaarders de voorsprong te pakken, via een goal van Vangelis Pavlidis in de 32e minuut. Niet al te lang na rust werd de marge zelfs verdubbeld, dankzij een eigen goal van Jacob Rasmussen. Vijf minuten later wist Tronstad de aansluitingstreffer te scoren voor Vitesse, maar uiteindelijk zou dit genoeg zijn.

In de 83e minuut kreeg AZ een penalty, na een onhandige actie van Bazoer. Jesper Karlsson ging achter de bal staan en in de lijn der verwachting wist de Zweedse sterspeler van AZ te scoren. Uiteindelijk werd het 3-1 in Alkmaar en dit zorgt ervoor dat AZ FC Twente inhaalt op de ranglijst.

Kramer in de blessuretijd belangrijk

RKC Waalwijk 1-1 FC Utrecht

RKC en FC Utrecht namen het tegen elkaar op, en voorafgaand aan de wedstrijd werd FC Utrecht gezien als favoriet. Toch wist Melle Meulensteen als eerste te scoren voor RKC, echter werd de goal niet goedgekeurd omdat Michiel Kramer, die de assist leverde, voorafgaand aan de goal een overtreding begin. Quinten Timber wist uiteindelijk de 0-1 te maken in de 34e minuut voor de Domstedelingen. De middenvelder die uit de jeugd kwam van Ajax schoot een fraaie counter van FC Utrecht hard binnen.

Het bleef heel lang 0-1 en echte grote kansen kwamen er niet. In de 91e minuut kwam er nog een corner voor RKC Waalwijk en de boomlange Michiel Kramer wist deze uiteindelijk binnen te koppen, nadat de bal eerst was weggewerkt. FC Utrecht verliest twee punten in Waalwijk en daarmee is deelname aan de Europese play-offs nog verre van zeker.

Zakelijke overwinning van Feyenoord

Feyenoord 2-0 Willem II

Willem II moest afreizen naar Rotterdam en Feyenoord is een ploeg waar Willem II het altijd moeilijk mee heeft. Eerder dit seizoen werd het 0-4 in Tilburg en nu zou het ook een redelijk eenvoudige overwinning voor Feyenoord worden. De ploeg van Arne Slot was erg dominant, maar het zou even duren voordat er daadwerkelijk gescoord werd.

Dit gebeurde in de 67e minuut, via Luis Sinisterra. De Colombiaanse aavaller verkeert de laatste tijd in bloedvorm en geniet van heel veel zelfvertrouwen; iets dat je ook kon zien aan de fraaie actie die aan deze goal voorafging. Feyenoord hielp nog wat kansen om zeep, wat de wedstrijd nog extra spanning gaf. Uiteindelijk gooide Bryan Linssen de wedstrijd in het slot, nadat hij goed druk zet op Wessel Dammers en daarmee oog in oog stond met Timon Wellenreuther.

IMAGO / Pro Shots – Mats Kohlert, Patrick Walemark tijdens de wedstrijd Feyenoord – Willem II.

Een spannende IJsselderby tot de laatste minuut

PEC Zwolle 0-1 Go Ahead Eagles

Dit weekend vond ook de IJsselderby plaats, tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Dit is een wedstrijd die garant staat voor actie en de spanning is altijd erg gespannen. PEC Zwolle begon sterk en wist via Anderson al snel gevaarlijk te worden. Ook Go Ahead kreeg grote kansen, met name Isac Lidberg hielp een grote kans om zeep, nadat hij van dichtbij de bal naast het doel kopte.

PEC Zwolle kwam in de tweede helft opnieuw dichtbij; Kastaneer schoot de rebound binnen, nadat Van Wermeskerken op de paal schoot, maar hij stond hiervoor in buitenspelpositie wat betekende dat de goal afgekeurd werd. Het leek 0-0 te blijven in Zwolle, maar in de 92e minuut kreeg Rommens heel veel ruimte van de verdediging van PEC Zwolle en hiervan maakte hij optimaal gebruik, door de bal op schitterende wijze in de linkerbovenhoek te krullen.

Fortuna in eigen huis onderuit

Fortuna Sittard 0-2 Heracles Almelo

In Sittard stonden Fortuna en Heracles tegenover elkaar, maar een goddelijke wedstrijd was het niet. Kansen waren over het algemeen vrij zeldzaam, maar Heracles wist als eerste toe te slaan. Via Giacomo Quagliata was het in de 58e minuut raak. De linksback wist goed op te stomen aan de linkerkant en werd slecht aangepakt door de verdediging en ook de keeper ging de fout in bij deze goal. Sinan Bakış zou zo’n zeven minuten later de eindstand op het bord schieten en de marge verdubbelen voor Heracles. Fortuna blijft hiermee staan in de gevarenzone en de degradatiestrijd is nog extreem spannend in de Eredivisie.

Twee strafschoppen niet genoeg voor Sparta

Sparta 1-1 Heerenveen

In Rotterdam namen Heerenveen en Sparta het tegen elkaar op en Heerenveen kwam al snel dichtbij een doelpunt; van Hooijdonk schoot binnen nadat Thom Haye de bal op de lat schoot, maar de spits die gehuurd wordt van Bologna stond in buitenspelpositie en daardoor werd de goal terecht afgekeurd.

In de 35e minuut kreeg Rami Kaib de bal ongelukkig op de hand in zijn eigen zestien en na ingrijpen van de videoscheidsrechter legde scheidsrechter Allard Lindhout de bal op de stip. Lennart Thy mocht aantreden voor de openingstreffer, maar de bal werd gestopt door Erwin Mulder. De Duitse spits zou het echter goed maken, want hij zou nog een tweede strafschop verdienen voor Sparta. Hij werd heel licht vastgehouden door Bakker en volgens onze mening was het geen strafschop, maar toch bleef de beslissing staan. Ditmaal mocht Vito van Crooij het gaan proberen en hij wist wel te scoren vanaf elf meter.

Uiteindelijk wist Heerenveen terug te komen in de wedstrijd, nadat diezelfde Bakker een mooie dieptepass van achteruit verstuurde op Sarr en de Zweedse spits koeltjes wist af te ronden. Het bleef 1-1, maar met name de tweede strafschop is een moment waar nog veel over nagepraat zal worden.

Vet schiet NEC naar het linkerrijtje

Cambuur 1-2 NEC

Cambuur en NEC namen het ook tegen elkaar op en de winnaar hiervan zou in de bovenhelft komen. Okita wist al snel de Nijmegenaren op voorsprong te zetten, nadat de bal bleef hangen in de zestien van Cambuur. Toch wist Mitchell Paulissen, Cambuur al snel weer op gelijke hoogte te schieten, nadat hij veel te veel ruimte kreeg van de verdediging van NEC. Vervolgens bleef het heel lang 1-1 staan, maar kreeg Cambuur veel kansen. Javier Vet mocht in de77e minuut aanleggen voor een afstandsschot en hij wist hem vol in de kruising te pegelen. NEC wist deze voorsprong te verdedigen en uiteindelijk weten de Nijmegenaren met 1-2 te winnen in Friesland.

1X2Goed voorspeld?