Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Samenvatting Champions League achtste finales: Chelsea, Atlético Madrid en meer

In dit artikel zullen wij terugblikken op de laatste achtste finales in de Champions League. Wij zullen alle wedstrijden van 15 en 16 maart behandelen.

Kinderlijk Ajax laat zich verassen door Benfica

Ajax 0-1 Benfica (2-3)

Ajax en Benfica speelden de eerste wedstrijd gelijk in Lissabon, en dankzij het feit dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen vanaf dit seizoen, gingen zij ook daadwerkelijk gelijk de returnwedstrijd in. In Amsterdam was Ajax, haast vanaf het begin af aan erg dominant en kwam de ploeg van Erik ten Hag ook tot scoren, dankzij een goal van Sébastien Haller binnen de eerste tien minuten leek de ploeg op rozen. Echter werd dit doelpunt geannuleerd vanwege buitenspel van Dušan Tadić, die de assist leverde.

Daarna bleef Ajax hoog druk zetten, won het vaak de tweede bal en was met name Edson Álvarez erg belangrijk in het veroveren van de bal. Ondanks dit overwicht wist Ajax echter niet echte kansen te creëren en hadden de Amsterdammers het moeilijk met de compacte en goed georganiseerde verdediging van Benfica en de ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft ging Ajax verder met aanvallen, maar wist Benfica zich staande te houden in de Johan Cruijf Arena. Met nog zo’n kwartier op de klok gaf Edson Álvarez een vrije trap weg in de buurt van de cornervlag en was het Darwin Núñez die de bal eenvoudig kon inkoppen na een keepersfout van André Onana. Ook zijn directe tegenstander Jurriën Timber kwam niet vlekkeloos er van af met de goal van de Uruguayaan, die dit seizoen in de eigen competitie al goed was voor 20 doelpunten.

Met deze voorsprong ging Benfica nog meer verdedigen en gebruikte het alle bekende trucjes om tijd te rekken en de Amsterdammers te frustreren. Jammer genoeg voor het Nederlands voetbal lieten de spelers van Ajax zich hierin meenemen en met name Daley Blind zag er erg gefrustreerd uit. De scheidsrechter reageerde op het tijdrekken van de Portugezen door 7 minuten blessuretijd toe te kennen, wat erg ruim is, maar dit was uiteindelijk niet genoeg voor Ajax. De verdediging van Benfica was te goed voor de aanval van Ajax en de Portugezen lieten zien dat  je soms aan één kans genoeg hebt om een wedstrijd te winnen.

Wij van Kelbet waren vrij verrast door deze uitslag, wat ook blijkt als je onze verwachtingen van deze partij terugkijkt.

Atlético Madrid rekent af met Ronaldo

Manchester United 0-1 Atlético Madrid (1-2)

In Madrid werd het 1-1 tussen Manchester United en Atlético Madrid, maar was de ploeg van Diego Simeone veruit de bovenliggende partij. In Manchester was dit in het begin erg anders. Manchester United was erg dominant en creëerde al snel grote kansen, maar goede reddingen van Jan Oblak zorgden ervoor dat the Reds niet op voorsprong kwamen op Old Trafford. Anthony Elanga kreeg de grootste kans voor Manchester United, maar de jonge Zweed kopte deze bal over het doel.

João Félix schoof vervolgens in de drieëndertigste minuut eenvoudig de bal binnen, op aangeven van Marcos Llorente. Helaas voor Atlético, stond de Spaanse wingback buitenspel en werd de goal uiteindelijk geannuleerd, maar dit was een belangrijke waarschuwing voor Manchester United, dat tot toen erg dominant was.

Toch zou de ploeg van Manchester United niet naar dit waarschuwingsschot luisteren. In de eenenveertigste minuut kopte Renan Lodi namelijk de 0-1 binnen, op aangeven van Griezmann. De Braziliaan werd helemaal vrij gelaten door directe tegenstander Diogo Dalot en daardoor kon hij David de Gea in de korte hoek verassen.

In de tweede helft moet Manchester United een doelpunt maken, en de ploeg van Rangnick maakt ook aanspraak hierop door veel kansen te creëren. Al snel komt Anthony Elanga weer dichtbij een doelpunt, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Jan Oblak. De Sloveense goalie zou uiteindelijk zijn doel leeg houden, dankzij goede reddingen van zijn kant en de ervaring van Atlético Madrid. De ploeg van Diego Simeone weet als geen ander hoe dat zij een wedstrijd dood moet maken en zich in moeten graven en dat is precies wat zij hebben gedaan in de tweede helft op Old Trafford.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de ogen voornamelijk gericht op Cristiano Ronaldo. De Portugese superster was afgelopen weekend goed voor een hattrick en is in het verleden erg vaak de plaaggeest geweest van de Madrilenen. Deze avond was dit echter niet het geval; de spits van Manchester United wist geen impact te maken en was, op een paar dribbels na, vrij onzichtbaar tegen Atlético.

In onze wekelijkse voorspellingspagina hadden we deze uitslag niet verwacht.

De ploeg van Danjuma verrast de Oude Dame

Juventus 0-3 Villareal (1-4)

In de heenwedstrijd in Spanje werd het 1-1 en er was dus genoeg om voor te spelen voor beide ploegen. Juventus begon met aanvallen en een gevaarlijke kopbal van Morata zorgde ervoor dat doelman Rulli redding moest brengen. Ook Dušan Vlahović kreeg kansen en kwam in de eenentwintigste minuut erg dichtbij een doelpunt, maar hij schoot de bal op de lat. Kort hierna kreeg Do Celso een grote kans, maar hij miste net het doel.

Zo’n 10 minuten hierna kwam Vlahović weer erg dichtbij een doelpunt, maar weer stond doelmand Rulli hem in de weg. De ruststand was 0-0 en in de tweede helft ging Juventus weer op zoek naar een doelpunt. Rabiot en Cuadrado probeerden het van grote afstand, maar zij kwamen niet echt in de buurt van een doelpunt.

In de vijfenzeventigste minuut vloerde Daniele Rugani, Frances Coquelin van Villareal in de zestien van Juventus. De scheidsrechter gaf aanvankelijk geen penalty, maar na ingrijpen van de videoscheidsrechter legde hij de bal alsnog op de stip. Gerard Moreno ging achter de bal staan en de Spanjaard wist te scoren. Villareal stond op voorsprong en Juventus moest snel scoren.

Massimiliano Allegri ging aanvallend wisselen en bracht onder meer Paulo Dybala en Bernardeschi in de ploeg. Maar dit zou niet het gewenste effect hebben. In de 84e minuut zou Pau Torres een corner binnenwerken voor de Europa League-winnaar. Matthijs de Ligt maakt in de negentigste minuut nog hands in het eigen strafschopgebied en landgenoot Danjuma gaat achter de bal staan en wist de strafschop, evenals Gerard Moreno, te benutten. Een ruime overwinning van Villareal in Turijn.

Onze voorspelling van deze wedstrijd was net als de eerdere wedstrijden niet juist.

Chelsea doet wat het moet doen

Lille 1-2 Chelsea (1-4)

Chelsea won de eerste wedstrijd met 2-0 op Stamford Bridge en dat betekende dat Lille veel de aanval moest gaan zoeken in eigen huis en dat Chelsea het spel van de Franse kampioen kon afwachten. Uiteindelijk zouden de Fransen ook het spel in de eerste helft domineren en in de vijfendertigste minuut werd er in de zestien hands gemaakt door Jorginho. Burak Yılmaz schoot de bal fantastisch binnen voor de Fransen en er was weer voldoende perspectief op de volgende ronde.

Kort voor rust incasseerde Lille echter de gelijkmaker van Christian Pulišić uit de enige grote kans van de Londenaren. Lille ging weer op zoek naar doelpunten en het was weer Yılmaz die gevaarlijk was voor de ploeg uit net noorden van Frankrijk. Na iets meer dan een uur spelen kwam Xeka heel dichtbij de 2-1, nadat hij een corner van Yılmaz op de paal kopte. Maar in voetbal is het altijd “als jij hem niet maakt, maakt de tegenstander hem” en dat is precies wat er hier gebeurde. In de zeventigste minuut zou Mason Mount de bal gevaarlijk voorzetten en Azpilicueta zou de bal binnenwerken om het tweeluik te beslissen.

Wij hadden in onze voorspellingen een gelijkspel verwacht, dus van alle wekelijkse wedtips waren we met deze wedstrijd het dichtste bij, maar alsnog zaten we ernaast.