18+ | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | Commerciële inhoud

Wedden op Waregem Koerse: tips voor 2021

De prestigieuze Waregem Koerse is de ideale gelegenheid om een gokje te wagen op paardenraces. Wedden op sport zorgt immers voor die extra spanning. Wij geven je alvast enkele tips, zodat je goed voorbereid bent voor de volgende editie.

Wie in 2015 tijdens de Waregem Koerse wilde wedden op paarden, kwam vaak van een koude kermis terug. Door een fout in het computersysteem van Bingoal werkten veel gokterminals niet. Hierdoor misten heel wat toeschouwers hun kans om op hun favoriete paard te wedden.

Op 31 augustus 2021 is het echter weer zo ver. Dan vindt er weer een editie plaats van de Waregem Koerse. Ook dit jaar kan je een gokje wagen op de paardenraces. Lees hier hoe je dat het beste doet.

Hoe wed je op de Waregem Koerse

Een paar jaar geleden ging de Waregem Koerse een samenwerking aan met Bingoal. Deze Belgische bookmaker organiseerde de weddenschappen voor het evenement. Ook dit jaar zal de Koerse in zee gaan met de wedmakelaar

Voor het wedden op paarden heb je verschillende mogelijkheden. Je kan wedden via een terminal naast de renbaan, in je lokale gokkantoor en online via de website van de bookmaker.

Wedden via een online bookmaker

Je hoeft je huis helemaal niet uit om te wedden op de Waregem Koerse. Het enige wat je nodig hebt is een tablet of smartphone. Zo kan jij gezellig vanop jouw bank wedden op paarden.

In België heb je verschillende opties om online op sport te wedden. Voor paardenraces zijn Unibet, Ladbrokes en Bingoal de beste bookmakers. Bovendien heeft het online wedden ook voordelen. Zo kan je geregeld interessante spelbonussen opstrijken bij deze websites.

In Nederland heeft Runnerz als enige een vergunning voor weddenschappen op paardenraces. Je kan hier kiezen uit een uitgebreid aanbod aan wedstrijden: zowel races in Nederland als in het buitenland.

paardenren tijdens Waregem Koerse
Bron: waregemkoerse.be

Wedden tijdens het evenement

De beste plek om te wedden op de Waregem Koerse 2021 is naast de renbaan. Nergens zal je een betere weddenschap kunnen doen. Je kan er de sfeer van het evenement opsnuiven en samen met andere paardenliefhebbers van het spektakel genieten.

Wedden doe je uiteraard naast de piste. Daar kan je lekker old school een wedformulier invullen of wedden via een gokautomaat.

Waregem Koerse vanuit het wedkantoor

Zit je zonder internet en geraak je niet ter plekke op de Waregem Koerse? Vrees dan niet. Jouw plaatselijke wedkantoor biedt soelaas. Daar kan je vanop afstand weddenschappen plaatsen op jouw favoriete paard.

In België heeft Bingoal verschillende verkooppunten. Je kan er ook live de races volgen. Toch is wedden op races zoals de Waregem Koerse vanuit een wedkantoor niet even gezellig. Niets vergelijkt zich immers met de spanning en sfeer die je vindt naast een renbaan.

Een blik op de VIP tribunes van de Waregem Koerse
Bron: waregemkoerse.be

Wedden op paarden

Paardenraces bieden een ongelofelijk spektakel. Door te wedden voeg je nog een extra dimensie toe aan dat spektakel.

Bij weddenschappen op paarden wed je niet alleen op de winnende loper. Er bestaan verschillende speltypes. Weddenschappen die vaak voorkomen zijn winnend, plaats, koppel, plaatskoppel, trio, kwartet.

  • Winnend: hier wed je op het winnende paard.
  • Plaats: je gokt op een paard dat in de top drie eindigt.
  • Koppel: plaats een weddenschap op de twee paarden die eerst over de meet komen.
  • Plaatskoppel: twee paarden die in de top drie van een race eindigen.
  • Trio: je wedt op de eerste drie paarden.
  • Kwartet: een weddenschap op de eerste vier paarden.

Er bestaan nog veel meer verschillende mogelijkheden bij het wedden op paarden. Afhankelijk van jouw bookmaker, of jouw land zullen de soorten weddenschappen verschillen.

Wat is de Waregem Koerse?

De Waregem Koerse is een paardenrace die elke dinsdag na de laatste zondag van augustus plaatsvindt. Het evenement wordt als sinds 1847 in het West-Vlaamse Waregem en wordt beschouwd als de hoogmis van de Vlaamse paardensport. Dit jaar vindt het evenement plaats op 31 augustus 2021.

Tijdens de Koerse vinden verschillende paardenraces plaats. Ze vinden allemaal plaats in de Gaverbeek Hippodroom, in het centrum van Waregem. De meest bekende en prestigieuze race is de Grote Steeple-Chase van Vlaanderen.

In totaal worden er vier aangespannen wedstrijden, twee steeple-chases en één hordenren gereden. De ideale gelegenheid om een weddenschap te plaatsen en wat geld te verdienen. Lees hier in detail  hoe je kan  wedden op paarden.

18+ | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | Commerciële inhoud