Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Waregem Koerse: tips voor 2024

De prestigieuze Waregem Koerse is de ideale gelegenheid om een gokje te wagen op paardenraces. Wedden op sport zorgt immers voor die extra spanning. Wij geven je alvast enkele tips, zodat je goed voorbereid bent voor de volgende editie.

Wie in 2015 tijdens de Waregem Koerse wilde wedden op paarden, kwam vaak van een koude kermis terug. Door een fout in het computersysteem van Bingoal werkten veel gokterminals niet. Hierdoor misten heel wat toeschouwers de kans om op hun favoriete paard te wedden.

Op 29 augustus 2023 is het echter weer zo ver. Dan vindt er weer een editie plaats van de Waregem Koerse. Ook dit jaar kan je een gokje wagen op de paardenraces. Lees hier hoe je dat het beste doet.

Hoe wed je op de Waregem Koerse

Wil je op de Waregem Koerse een weddenschap plaatsen, dan kan je dat nu op ZEturf doen. De Nederlandse website van deze bookmaker is nu actief en biedt alleen paardenraces aan.

Voor het wedden op paarden heb je verschillende mogelijkheden. Je kan op je computer wedden, maar ook op de mobiele versie van de ZEturf website.

 1. Welkomstbonus tot €60
  +18 / nieuwe klanten/ 100% van de eerste storting : Tot een maximum van €30 / 10% cashback op alle weddenschappen tot een maximum van €30 / Binnen 30 dagen na je eerste storting. Volledige voorwaarden
  • wedden op paarden
  • Storten met iDeal

Wedden via een online bookmaker

Je hoeft je huis helemaal niet uit om te wedden op de Waregem Koerse. Het enige wat je nodig hebt is een laptop, tablet of smartphone. Zo kan jij comfortabel vanaf jouw bank wedden op paarden.

In Nederland heeft ZEturf als enige een vergunning voor weddenschappen op paardenraces. Je kan hier kiezen uit een uitgebreid aanbod aan wedstrijden: zowel races in Nederland als in het buitenland.

paardenren tijdens Waregem Koerse
Bron: waregemkoerse.be

Wedden tijdens het evenement

De beste plek om te wedden op de Waregem Koerse 2023 is naast de renbaan. Nergens zal je een betere weddenschap kunnen doen. Je kan er de sfeer van het evenement opsnuiven en samen met andere paardenliefhebbers van het spektakel genieten.

Wedden doe je uiteraard naast de baan. Daar kan je lekker old school een wedformulier invullen of wedden via een gokautomaat.

Waregem Koerse vanuit het wedkantoor

Zit je zonder internet en geraak je niet ter plekke op de Waregem Koerse? Vrees dan niet. Jouw plaatselijke wedkantoor biedt soelaas. Daar kan je vanop afstand weddenschappen plaatsen op jouw favoriete paard.

In België heeft Bingoal verschillende verkooppunten. Je kan er ook live de races volgen. Toch is wedden op races zoals de Waregem Koerse vanuit een wedkantoor niet even gezellig. Niets vergelijkt zich immers met de spanning en sfeer die je vindt naast een renbaan.

Een blik op de VIP tribunes van de Waregem Koerse
Bron: waregemkoerse.be

Wedden op paarden

Paardenraces bieden een ongelofelijk spektakel. Door te wedden voeg je nog een extra dimensie toe aan dat spektakel.

Bij weddenschappen op paarden wed je niet alleen op de winnende loper. Er bestaan verschillende speltypes. Weddenschappen die vaak voorkomen zijn winnend, plaats, koppel, plaatskoppel, trio, kwartet.

 • Winnend: hier wed je op het winnende paard.
 • Plaats: je gokt op een paard dat in de top drie eindigt.
 • Koppel: plaats een weddenschap op de twee paarden die eerst over de meet komen.
 • Plaatskoppel: twee paarden die in de top drie van een race eindigen.
 • Trio: je wedt op de eerste drie paarden.
 • Kwartet: een weddenschap op de eerste vier paarden.

Er bestaan nog veel meer verschillende mogelijkheden bij het wedden op paarden. Afhankelijk van jouw bookmaker, of jouw land zullen de soorten weddenschappen verschillen.

Wat is de Waregem Koerse?

De Waregem Koerse is een paardenrace die elke dinsdag na de laatste zondag van augustus plaatsvindt. Het evenement wordt als sinds 1847 in het West-Vlaamse Waregem en wordt beschouwd als de hoogmis van de Vlaamse paardensport. Dit jaar vindt het evenement plaats op 29 augustus 2023.

Tijdens de Koerse vinden verschillende paardenraces plaats. Ze vinden allemaal plaats in de Gaverbeek Hippodroom, in het centrum van Waregem. De meest bekende en prestigieuze race is de Grote Steeple-Chase van Vlaanderen.

In totaal worden er vier aangespannen wedstrijden, twee steeple-chases en één hordenren gereden. De ideale gelegenheid dus om een weddenschap te plaatsen. Lees hier in detail hoe je kan wedden op paarden.

Onze tips om te wedden op paardenraces

Als je wilt wedden op de Waregem Koerse, zijn er aantal punten waar je rekening mee moet houden. Wedden op paardenraces verloopt net wat anders, dan bij de meeste sportweddenschappen. Dit komt doordat diverse factoren een belangrijke rol spelen.

Ten eerste heeft elk paard zijn eigen statistieken die door de bookmaker worden bijgehouden. Neem altijd een kijkje naar deze statistieken voordat je een weddenschap plaatst. Hier kun je namelijk zie hoe een paard heeft gepresteerd in de afgelopen jaren.

Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een paard heel vaak gewonnen heeft, maar dat het de laatste tijd aan het verliezen is. Zo kun je zien dat een paard uit vorm begint te raken. Verder kun je wedden op stal, zoals verschillende paarden van dezelfde stal.

Door te wedden op de stal, kun je je kansen vergroten om de weddenschap te winnen. Tot slot spelen weersomstandigheden ook een belangrijke rol. Hoewel de Waregem Koerse in augustus is, kan het nog steeds voorkomen dat het opeens hard gaat regenen.

Waregem Koerse: de palmares

We hebben net al kort besproken dat het belangrijk is om de statistieken van een paard in de gaten te houden. Daarom willen we met jullie een lijst delen met de winnaars van de Grote Steeple-chase van Vlaanderen.

Dit is namelijk de belangrijkste race van de Waregem Koerse. Daarbij ook de race waar de meeste bookmakers en gokkers naar kijken. Hierbij de winnaars van de afgelopen 10 jaar:

JaarPaardJockeyEigenaar (stal)
2022Cicero NoaFrancis NeirinckJan Vanhoucke
2021Gino des DunesF. De GilesPatrick Quinton (Ecurie des Dunes)
2020Calisco de KerserOlivier JouinPatrick Quinton (Ecurie des Dunes)
2019Taupin RochelaisThomas BeaurainPatrick Quinton (Ecurie des Dunes)
2018Taupin RochelaisThomas BeaurainPatrick Quinton (Ecurie des Dunes)
2017Taupin RochelaisThomas BeaurainPatrick Quinton (Ecurie des Dunes)
2016Taupin RochelaisThomas BeaurainPatrick Quinton (Ecurie des Dunes)
2015Taupin RochelaisThomas BeaurainPatrick Quinton (Ecurie des Dunes)
2014Royal FouJordan DuchênePatrick Quinton (Ecurie des Dunes)
2013MartalinJérome ZulianiPatrick Quinton (Ecurie des Dunes)

Favorieten en prognoses

Als we kijken naar het vorige tabel, valt het meteen op dat het team van Patrick Quinton flink heeft gewonnen de afgelopen jaren. De stalnaam is Ecurie des Dunes en het bevindt zich in Zuid-Frankrijk naast Montpellier.

Elk jaar zitten fans smachtend te kijken of het team van Quinton weer gaat winnen. Ecurie des Dunes zijn daarom nog steeds de grote favorieten bij de Waregem Koerse. Als je op zoek bent naar een succesvolle weddenschap, houdt dit team goed in de gaten.

Op 29 augustus 2023 zullen ze het weer opnemen in de Grote Steeple-chase van Vlaanderen. Het wordt dus afwachten of het team van Quinton weer gaat winnen.

De meest gestelde vragen over wedden op Waregem Koerse

Hieronder vind je de meest gestelde vragen en de antwoorden erop over wedden op Waregem Koerse:

Waar kan ik wedden op Waregem Koerse?

Als je op zoekt bent naar een online bookmaker, kun je dat alleen doen bij ZEturf in Nederland. Op deze pagina vind je alvast een link naar hun website.

Wat is het beste team op het moment?

Op het moment is de stal van Patrick Quinton genaamd Ecurie des Dunes het beste team. Ze hebben 10 van de laatste 11 edities gewonnen.

Wanneer is de volgende Waregem Koerse?

Op 29 augustus 2023 in België.

Hoe oud moet ik zijn om te wedden op paardenraces?

In Nederland moet je tenminste 18 jaar oud zijn om te mogen wedden op paardenraces.

Kan ik ook wedden bij de Waregem Koerse?

Ook tijdens de Waregem Koerse is het mogelijk om te wedden op paardenraces. Hier kun je een wedformulier invullen over wie jij denkt die gaat winnen.

Wat zijn andere populaire evenementen?

De meeste paardenrennen evenementen vinden plaats in Engeland. Het grootste toernooi is de Grand National en het is ook erg populair om te wedden op de Grand National. Verder is wedden op het Cheltenham Festival ook zeer populair onder liefhebbers van paardenraces.

Willem
13 artikelen
Onze paardenrennen expert. Hij kijkt vrijwel elke grote race en als het kan, bezoekt hij ook graag deze evenementen.