Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De complete Cheltenham 2023 gids voor paardenracefans

Wil jij ook wedden op Cheltenham, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Dan is dit artikel zeker even de moeite waard om even te lezen. Hier gaan wij jou namelijk uitleggen hoe je moet gokken op Cheltenham en nemen we wat Cheltenham festival voorspellingen door. We zullen een kijkje nemen naar de favorieten voor de races, ook lichten we dingen uit waar je op moet letten bij paardenraces en geven we jou een stap-voor-stap handleiding over hoe je kunt wedden op Cheltenham.

ZEturf
Weddenschappen bonus
Tot €60

Cheltenham 2023 – Een kort overzicht van het evenement

Cheltenham is het meest prestigieuze evenement voor de paardensport en het vindt ieder jaar plaats. De editie van 2023 vindt plaats van 14 maart tot 17 maart, op het Cheltenham Racecourse. Tijdens dit evenement racen de beste Britse en Ierse paarden tegen elkaar, iets dat niet vaak voorkomt in de sport.

De eerste editie werd gehouden in 1902 en sinds 1924 bestaat de Gold Cup; de belangrijkste race van het Cheltenham festival. In de vorige editie wist het paard A Plus Tard er met de winst vandoor te gaan, samen met jockey Rachael Blackmore. Voorafgaand aan de race stond er een quotering van 3/1 op dit duo, wat hen ook de favoriet maakten voor de eindzege.

De grote winnaar van de vorige editie van het Cheltenham festival was Paul Townend, met 5 overwinningen van de in totaal 28 verschillende evenementen.

Wedden Op Cheltenham

Cheltenham 2023 wedden: Dit zijn de favorieten

Als je hoge quoteringen wilt hebben bij het Cheltenham festival 2023, dan moet je vrij rap jouw geld inzetten op het paard waar jij vertrouwen in hebt. De quoteringen zijn namelijk hoger, voorafgaand dat het toernooi begint, aangezien de kwalificatie nog niet volledig is afgerond. Dit is een kans die je zou kunnen benutten, maar het brengt natuurlijk ook weer extra risico met zich mee.

We zullen niet ingaan op al onze favorieten voor de verschillende evenementen, maar wel kunnen we jou een paar universele wedtips meegeven voor als je wilt gokken op Cheltenham.

De eerste en belangrijkste regel is altijd; kijk naar de vorm. Als een paard aan het winnen is, zorgt dit ervoor dat de kans groter is dat hij zijn vorm doorzet en dat een paard weer als eerste over de streep kan komen op Cheltenham.

De tweede belangrijke tip is wordt niet overmoedig. Zeker als je nieuw bent bij de paardensport, ga dan niet je kans wagen met accumulators en houd het gewoon simpel. Kijk ook naar de quoteringen die er al staan, er zijn door kenners op het gebied van paardensport al favorieten vooraf bepaald met een gedachte erachter.

Hoe kan je wedden op Cheltenham? – Een stap-voor-stap handleiding

Hierin zullen wij stap voor stap uitleggen hoe je kunt gokken op Cheltenham. Met name voor beginnende spelers is deze sectie handig.

Stap 1 – Kies een bookmaker

Voordat je een weddenschap kunt zetten moet je eerst een bookmaker uitkiezen. Niet alle bookmakers bieden paardensport aan. Populaire bookmakers als BetCity en Toto hebben dat bijvoorbeeld niet in hun assortiment zitten. Als je een echt fan bent van paardensport raden wij aan om bij ZEturf een nieuw account te maken. Dat is een Belgische bookmaker die gespecialiseerd is in paardenraces en sinds kort ook een Nederlandse vergunning heeft.

Eventueel kun je ook nog kiezen voor bet365. Zij hebben ook paardensport in hun sportsbook zitten en als Britse bookmaker hebben zij meer de focus op paardenraces dan Nederlandse bookies. Beide bookmakers zijn goede opties om te gebruiken om mee te gokken op paarden.

Stap 2 – Een account aanmaken

Nadat je jouw bookmaker hebt uitgekozen moet je hierop een account aanmaken. Bij elke legale bookmaker in Nederland heb je een account nodig, voordat je weddenschappen kunt plaatsen. Een van de vereisten bij het aanmaken van een account is een geldig identiteitsbewijs, waarop onder meer jouw naam en geboortedatum duidelijk te zien zijn. Bookmakers moeten namelijk jouw identiteit kunnen verifiëren, dankzij de Nederlandse wetgeving.

Stap 3 – Een storting voltooien

Als je jouw account eenmaal hebt aangemaakt moet je een storting voltooien. Je hebt namelijk geld op je account nodig om te kunnen gokken op Cheltenham. Dit kun je op veel verschillende manieren voltooien en de meeste bookmakers hebben populaire betaalmethodes als iDEAL en Creditcard beschikbaar. iDEAL is zelfs een verplichting van de KSA, wat betekent dat je die sowieso kunt gebruiken voor het wedden op Cheltenham 2023.

Stap 4 – Cheltenham Festival Weddenschappen zetten

Als je eenmaal geld op jouw account hebt staan, staat je maar een ding nog te doen en dat is een wedoptie uitkiezen en jouw geld inzetten op die weddenschap. Zo simpel is het!

Waar kan ik wedden op Cheltenham 2023?

Wij raden aan om bij ZEturf te wedden, aangezien zij veruit het grootste aanbod hebben voor paardenraces. Voor meer informatie over deze bookmaker verwijzen wij je door naar onze onafhankelijke ZEturf review, waar je onder meer informatie vindt over het aanbod en de betaalopties. Ook is er een ZEturf promotiecode voor welkomstbonus beschikbaar, daarover kun je ook meer informatie vinden in onze onafhankelijke review.

Cheltenham 2023 – Soorten weddenschappen

Er zijn verschillende soorten weddenschappen bij paardenraces, die je misschien niet gewend bent als je inzet op traditionelere sporten als voetbal, basketbal of Formule 1.

Overwinning

Dit spreekt voor zich waarschijnlijk. Bij een overwinning zet je in op het paard waarvan jij denkt dat die als eerste over de streep komt. Dit is ook heel eenvoudig en duidelijk; wordt je paard tweede dan heb niets, maar wordt je paard eerste dan heb je jouw weddenschap gewonnen en krijg je dan dus ook je geld.

Plaats

Ook kun je inzetten op een plek waar een paard eindigt. Hiermee kun je dus bijvoorbeeld ook aangeven dat je denkt dat een paard laatste wordt, of dat deze bijvoorbeeld derde of vierde wordt. Evenals bij de overwinningsoptie, is jouw weddenschap alleen goed als het paard op die precieze plek eindigt.

Each way

Met een each way weddenschap zet je als het ware twee keer in op een paard. Jouw eerste inleg is dat hij de wedstrijd wint en de tweede weddenschap is dat hij in een bepaalde top x eindigt. Voor jouw weddenschap is het natuurlijk het meest winstgevend als jouw paard de wedstrijd wint.

Quoteringen paardenraces uitgelegd

Hier zullen wij even dieper ingaan op de quoteringen die worden gegeven bij paardenraces, aangezien deze enigszins verwarrend kunnen zijn voor nieuwe fans van paardenraces.

Fixed-odds weddenschappen

Dit type weddenschappen zijn erg populair in Engeland en Ierland. Het houdt eigenlijk in dat als de quoteringen eenmaal zijn vastgesteld deze niet meer kunnen veranderen.

Parimutuel wedden

Dit is een vorm van wedden, waarbij de quoteringen pas achteraf worden bepaald, op basis van de inzet van alle spelers bij elkaar. Dat kan tot verwarring leiden en komt hedendaags niet vaak meer voor.

Dingen om rekening mee te houden

Bij een belangrijk evenement zijn er altijd een paar dingen om rekening mee te houden. Met name paardenraces kunnen ook door een paar externe aspecten worden beïnvloed.

Staat van de racebaan

Een van deze aspecten is de staat van de racebaan. Een paardenrace verloopt namelijk heel anders, op basis van of het bijvoorbeeld regent of droog is, of als er harde wind staat. Dit zijn namelijk aspecten waarop de paarden op getraind worden en sommigen kunnen daar beter mee omgaan dan anderen.

Hoeveelheid deelnemers

Ook moet je rekening houden met de hoeveelheid paarden die meedoen aan een race. Bij voetbal of basketbal is het zo dat er twee teams zijn die het tegen elkaar opnemen, maar bij de paardenraces loopt het toch een beetje anders. Daar zie je vaak dat er wel acht tot tien paarden deelnemen aan één race en de kans dat jouw paard dan dus wint is ook een stuk kleiner.

Wie de deelnemers zijn

Naast het feit dat er meer deelnemers zijn, is het ook van belang om aandacht te besteden aan de achtergrond van zowel de trainer, als de jockey, als het paard. Deze drie aspecten zijn namelijk erg belangrijk voor het resultaat en met name de trainer kan hier doorslaggevend in zijn. Trainers die in het recente verleden goed gepresteerd hebben zijn Gordon Elliot en Willie Mullins. Mullins wist in de laatste vier edities de meeste winnende paarden te trainen.

Cheltenham 2023 live streaming

Nederlandse gebruikers van ZEturf kunnen het Cheltenham festival live volgen, via de live streaming service die zij aanbieden via hun website. Dit betekent echter niet dat deze zomaar beschikbaar is voor elke gebruiker. Het kan zo zijn dat ZEturf speciale evenementen, zoals Cheltenham 2023 achter een paywall zet. Om het dan toch live te kunnen volgen moet je dan wellicht een weddenschap plaatsen op dat evenement.

Veelvoorkomende vragen over paardenraces

Hier zullen we enkele veelvoorkomende vragen over paardenraces beantwoorden.

Zijn er andere evenementen waar ik op kan wedden?

Er zijn over het algemeen dagelijks paardenraces beschikbaar bij ZEturf. Het aanbod is vaak erg divers en voor het actuele aanbod kun je het beste de website van ZEturf checken.

Wat zijn de meest populaire evenementen in de paardensport?

Er zijn veel populaire evenementen in de paardensport om op te wedden. Naast Cheltenham heb je ook nog de Epsom Derby en de Kentucky Derby. Verder heb je in Nederland een hoop evenementen en kun je ook wedden op de Grand National in Engeland of wedden op de Waregem Koerse; een populair evenement in België.

Is het legaal om te wedden op paardenraces?

Sinds oktober 2021 is het legaal om online te wedden op kansspelen. Eén van deze voorbeelden is ook paardenraces. Wel moet een aanbieder een Nederlandse gokvergunning hebben om paardenraces aan te kunnen bieden. ZEturf is in ieder geval in het bezit hiervan.

Wat zijn de meest populaire weddenschappen?

Bij paardenraces wordt het meest gewed op de uiteindelijke winnaar van de race. Ook komt het vaak voor dat mensen wedden op een specifieke plek van een paard, of dat een paard in de top 3 eindigt.

Diederik Schellaars
91 artikelen
Onze casino-expert Diederik heeft meer dan 6 jaar ervaring als schrijver en webmaster bij verschillende vergelijkingssites van online casino's. Dusdanig is Diederik een van onze meest ervaren medewerkers en zorgt hij ervoor dat alle informatie op de site actueel en transparant is. Zo zorgen wij met z'n allen voor de beste informatie voor jou, de bezoeker van Kelbet.nl.