Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hoe Wedden op Grand National 2023: soorten weddenschappen, aanbiedingen, kansen, voorspellingen

Hier ben je op de juiste plek voor alles wat te maken heeft met wedden op Grand National. We zullen een duikje nemen in de geschiedenis van de Grand National en blikken vooruit op de versie van 2023.

 1. Welkomstbonus tot €60
  +18 / nieuwe klanten/ 100% van de eerste storting : Tot een maximum van €30 / 10% cashback op alle weddenschappen tot een maximum van €30 / Binnen 30 dagen na je eerste storting. Volledige voorwaarden
  • wedden op paarden
  • Storten met iDeal

Dit paardenevenement trekt 150.000 toeschouwers op het Aintree racecourse en met een geschat wereldwijd televisiepubliek van 600 miljoen mensen. 

Grand National 2023: Kort overzicht van het evenement

Dit paardenevenemement heeft vele grote winnaars gehad. Eerdere winnaars van de Grand National zijn een nuttige bron, of je nu op zoek bent naar de volgende winnaar of gewoon herinneringen wilt ophalen aan klassieke races. 

Dit zijn enkele van de meest recente winnaars van het fameuze evenement;

 • 2022 Noble Yeats
 • 2021 Minella Times
 • 2019 Tiger Roll
 • 2018 Tiger Roll
 • 2017 One For Arthur
 • 2016 Rule The World
 • 2015 Many Clouds
Wedden op Grand National 2022

Grand National 2023: favorieten en voorspellingen

In de aanloop naar de 2023 Aintree Grand National, wat zijn de belangrijkste paarden om naar uit te kijken? 

Hier kijken we naar enkele van de favorieten die hoog op de Grand National voorspellingen zouden moeten staan, en die prominent aanwezig zullen zijn in de Grand National weddenschappen van dit jaar.

Noble Yeats wordt door de bookies gezien als de favoriet voor de winst. Met een quotering van 10-1 is de winnaar van vorig jaar het paard met de laagste quotering. Vorig jaar was Noble Yeats, samen met jockey Sam Waley-Cohen het eerste amateurteam dat de Grand National wist te winnen. destijds hadden zij een quotering van 50-1, wat veel hoger was dan Minella Times die in 2021 wist te winnen. Hewick, Longhouse Poet & Iwilldoit worden allemaal gezien als andere kanshebbers met odds van 16-1.

Hoe te wedden op de Grand National 2023: Stap voor stap

Als je een doorgewinterde pro bent in het wedden op de Grand National, staat deze gids misschien al op je radar. 

Als je nieuw bent in het plaatsen van een gokje op ‘s werelds grootste paardenevenement, of alleen een Grand National weddenschap een keer per jaar afsluit, hebben we een aantal tips die je niet wilt missen. 

Stap 1: Kies een online bookmaker

Een bekende naam als ZEturf is een van de grote bookmakers waar gokkers voor kiezen tijdens Grand National 2023 en je kunt vertrouwen op deze gerespecteerde firma.

Naarmate het evenement in zicht komt tijd zal deze bookmaker speciale 2023 Grand National aanbiedingen hebben. Maar de ervaring van het plaatsen van een Grand National weddenschappen online is precies hetzelfde, ongeacht de bookmaker.

Stap 2: Aanmelden

Zodra je op de ZEturf site bent, zul je de zeer voor de hand liggende ‘account openen’ knop niet over het hoofd kunnen zien.

Hiervoor moet je jouw basisgegevens invullen en een foto insturen van jouw identiteitsbewijs.

Stap 3: Doe een storting

Valideer jouw accountgegevens door je e-mailadres te controleren (een validatielink zal naar ujow e-mailadres worden verzonden). Nu kun je storten naar een betaalaccount.

Stap 4: Weddenschappen plaatsen 

Nadat je de voorgaande stappen voltooid hebt kun je een weddenschap plaatsen op jouw favoriete paard bij de Grand National weddenschappen.

Waar kan ik wedden op de Grand National 2023?

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar Grand National weddenschappen, ben je misschien alleen maar bezig met het verkrijgen van toegang tot een specifieke race. 

Maar wat je zou moeten denken, is wat er gebeurt als die ene race voorbij is. Op welke andere evenementen wil je dan wedden?

Indien je al de online weddenschappen op één plaats kunt houden, kan het helpen om alles op een rijtje te houden. ZEturf biedt je deze mogelijkheid en hierdoor kun je zelfs verder gaan dan paardenrennen alleen.

Bovenstaand in acht nemend, raden wij Eturf aan. Je kunt hier namelijk de ZEturf promotiecode voor welkomstbonus activeren. ZEturf is de enige legale aanbieder in Nederland, die zich volledig richt op paardenraces waarbij een bonus in het verschiet legt.

Grand National 2023: Weddenschappen

Afhankelijk van hoe ervaren je bent, kan wedden op de Grand National 2023 variëren van zeer eenvoudig tot erg complex. Dus, laten we beginnen met de basis.      

🏇 Win

Wins zijn een van de meest voorkomende soorten weddenschappen en zijn veruit de meest eenvoudige. Wanneer je wedt op een overwinning, wed je dat een paard de eerste plaats zal eindigen in de race.

🏇 Place 

Met place weddenschappen, plaats je een weddenschap dat een paard ofwel de eerste ofwel de tweede plaats zal innemen.

🏇 Each way

Een each-way weddenschap is een ander zeer populair type weddenschap. Het bestaat uit twee weddenschappen, één dat een paard zal winnen, en een andere dat het bij de eerste 4 of 5 plaatsen zal eindigen.

Omdat dit type weddenschap je meer speling geeft, zullen de kansen lager zijn, maar heb je wel betere kansen bij het gokken op paarden. 

Grand National 2023 weddenschap odds uitgelegd

Het is waar dat er veel verschillende weddenschappen zijn die je kunt plaatsen, maar je hoeft ze eigenlijk niet allemaal te begrijpen om te kunnen wedden op een race. Wat wel helpt om te begrijpen, zijn de verschillende manieren waarop je kunt wedden op paardenraces.

Dit zijn fixed odds wedden en parimutuel wedden en we hebben elk van deze in detail uitgelegd hieronder.

✔️ Fixed-Odds wedden  

Fixed odds wedden is de term voor het plaatsen van weddenschappen bij een bookmaker tegen afgesproken kansen. In principe maakt je jouw selectie, bijvoorbeeld welk paard een bepaalde race zal winnen, en de bookmaker bij wie je wedt geeft je de kansen voor jouw weddenschap.

Je betaalt jouw inzet op dit punt van het proces. Als jouw selectie juist blijkt te zijn, dan krijg je uitbetaald op basis van een combinatie van de kansen die je hebt gekregen en het bedrag dat je hebt ingezet. Als jouw selectie niet juist is dan houdt de bookmaker je oorspronkelijke inzet.

Met fixed odds weddenschappen weet je hoeveel je kunt winnen op het moment dat je de weddenschap plaatst, met één uitzondering. Soms moet je de zogenaamde startprijs (SP) nemen. 

Dit betekent dat uje niet de afgesproken kans krijgt op het moment dat je de weddenschap plaatst, maar dat je de kans neemt die er is op het moment dat de race begint.

✔️ Parimutuel wedden

Parimutuel weddenschappen zijn ook bekend als Tote weddenschappen en zijn heel anders dan fixed odds weddenschappen. Je maakt jouw selecties op dezelfde manier, maar er zijn geen odds bij betrokken en je wedt niet tegen een bookmaker.

Aan het einde van de race wordt de pot verdeeld onder diegenen die een winnende weddenschap hebben geplaatst, afhankelijk van hoeveel ze hebben ingezet.

Jouw winst wordt dus bepaald door drie factoren – hoeveel je hebt ingezet, hoeveel er in totaal is ingezet op de race, en hoeveel mensen een winnende weddenschap hebben geplaatst. 

Grand National 2023: De criteria waarmee rekening moet worden gehouden 

Ons artikel over paardenrennen is een uitstekend startpunt voor iedere gokker die meer te weten wil komen over deze sport. Hieronder hebben we enkele criteria uiteengezet. 

🏇 De staat van de racebaan

Verschillende paarden presteren beter op verschillende bodemomstandigheden en daarom is de staat van de racebaan van vitaal belang voor de trainer en eigenaar van een paard om te beslissen wanneer en waar een paard moet lopen. 

Sommige paarden zijn gespecialiseerd in een bepaalde piste. Terwijl andere zich kunnen aanpassen aan verschillende omstandigheden en effectief kunnen lopen op verschillende soorten gangen.

🏇 Het aantal concurrenten

Hoe minder concurrenten, hoe meer kans er is op een gunstige uitslag. Bij het wedden op paardenraces is het belangrijk te weten hoeveel concurrenten participeren in een wedstrijd. Zodoende kun je van te voren weten of jouw paard moet winnen van 7 andere paarden of van 27. Zit toch wel een behoorlijk verschilletje in.

🏇 De profielen van de concurrenten 

Het profiel van zowel het paard als de jockey zijn belangrijk bij het plaatsen van een weddenschap. Een jockey in een paardenrace kan vergeleken worden met een coureur in een formule 1 race. 

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de beste jockeys op de beste paarden rijden. Net als trainers, moeten de jockeys zich bewijzen voordat ze de beste paarden in de sport krijgen toevertrouwd.

Grand National Live Streaming

Om alle actie van de drie dagen van het Grand National 2023 mee te maken, biedt ZEturf live streaming van hoge kwaliteit, zodat je niet naar een ander browservenster hoeft te gaan of de TV aan hoeft te zetten.

Bij ZEturf hoef je alleen maar een positief saldo op jouw rekening te hebben en een enkele weddenschap te plaatsen in de 24 uur voorafgaand aan een race, waarna je de live actie kunt volgen terwijl het gebeurt. 

Om er zeker van te zijn dat je geen enkele minuut van de races hoeft te missen, kun je het toernooi volgen bij de ZEturf live streaming. Zo blijf je altijd en overal op de hoogte van de Grand National.

Veelgestelde vragen over paardenrace evenementen

In deze sectie hebben we een overzicht geplaatst van de meest gestelde vragen over de Grand National 2023.

Wat zijn de beste paardenrace evenementen om op te wedden?

Afgezien van de Grand National 2023 is wedden op het Cheltenham Festival erg populair. Dichterbij huis kun je ook nog wedden op de Waregem Koerse; het populairste paardenrennen evenement in België.

Wat zijn de beste bookmakers voor Grand National 2023 weddenschappen?

Wij raden ZEturf aan voor de beste Grand National weddenschappen op de Nederlandse markt.

Wat is de beste manier om te wedden op de Grand National 2023?

Er zijn vele manieren om plezier te beleven aan het wedden op de Grand National 2023, maar wij raden u aan om each-way te wedden op de hoofdrace.

7 artikelen
Ferry schrijft over alles wat met online casino's te maken heeft. De gokkast-gekke content creator bestudeert alle nieuwe spellen en casino's op de Nederlandse online markt en zorgt ervoor dat onze lezers volledig up-to-date blijven met alles wat er gaande is in de wilde wereld van iGaming.