Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eredivisie speelronde 20 voorspellingen

Dit zijn onze voorspellingen voor de 20e speelronde in de Eredivisie. In deze tekst worden ook enkele voorbeelden van quoteringen gebruikt. Deze quoteringen zijn allemaal afkomstig van BetCity, één van de nieuwe gokwebsites in Nederland. De Nederlandse bookmakers specialiseert zich onder meer op de Eredivisie en biedt daarom uitstekende quoteringen aan. 

PSV – Ajax

We zullen het als eerste hebben over dé wedstrijd van het weekend op de Nederlandse velden. Titelhouder Ajax neemt het op tegen zijn grootste uitdager; het PSV van Roger Schmidt. 

PSV heeft al zijn laatste 9 wedstrijden in de Eredivisie gewonnen. De laatste verliespartij van de Eindhovenaren was de eerdere wedstrijd tegen Ajax dit seizoen. In Amsterdam werd het 5-0 voor de regerend landskampioen, maar zo eenvoudig zal het deze keer niet worden voor de ploeg van Ten Hag. PSV heeft zich over de transferperiode versterkt met Joey Veerman, de smaakmaker van SC Heerenveen werd voor een bedrag van ongeveer 6 miljoen overgenomen en zal een belangrijke rol gaan spelen voor de huidige koploper. 

Ajax heeft zich tijdelijk versterkt met Brian Brobbey. De geboren Amsterdammer maakte afgelopen zomer de overstap naar RB Leipzig, maar wist daar nog niet een onbetwiste indruk achter te laten. Zijn voormalige club heeft hem teruggehaald, mede vanwege de deelname aan de Afrika Cup van Sebastién Haller, en in zijn eerste wedstrijd sinds zijn terugkomst was hij tweemaal trefzeker tegen FC Utrecht. 

Beide ploegen hebben sinds de winterstop één wedstrijd gespeeld en hebben deze allebei winnend af weten te sluiten. Wat dat betreft is er dus niet echt sprake van een slechte vorm bij één van de titelkandidaten. BetCity ziet Ajax als de favoriet van de eindzege, met een quotering van 2.05. In het geval dat jij geen vertrouwen hebt in de Amsterdammers kun je een dubbele kans zetten op PSV of een gelijkspel met een aantrekkelijke quotering van 1.82. Ook acht BetCity de kans klein dat beide doelmannen de nul weten te houden. Iets dat je vrij opvallend kan noemen; met name Ajax geniet dit jaar van een ijzersterke verdediging, met slechts 4 tegendoelpunten in 19 Eredivisiewedstrijden. De quotering voor nee bij de vraag “Beide teams scoren” is maar liefst 2.63 en kan daarom zeker een gokje waard zijn. 

NEC – Feijenoord

“Als twee honden vechten om een been gaat de derde er mee van heen” is een bekend spreekwoord en ook precies wat Feijenoord kan gaan doen in speelronde 20 van de Eredivisie. Puntverlies van minstens één van de twee voorlopers is onvermijdelijk en als Feijenoord weet af te rekenen met NEC lopen ze gegarandeerd in. 

Ondanks de teleurstellende herstart tegen Vitesse, zien wij van Kelbet en BetCity, Feijenoord als topfavoriet voor dit duel. De ploeg van Arne Slot heeft een goed gebalanceerd team en enkele spelers die het verschil kunnen maken met een individuele actie. Daarnaast heeft Feijenoord zich ook versterkt met Patrik Wålemark. De kans is niet groot dat hij direct in actie komt tegen NEC, maar een invalbeurt is zeker niet uitgesloten. 

NEC maakt dit seizoen een goede indruk en neemt op dit punt zelfs een plek in het linkerrijtje in. De ploeg van Rogier Meijer bestaat niet uit supersterren, maar is een team dat simpelweg goed op elkaar ingespeeld is en bewust is van hun eigen kunsten. Vorige speelronde speelden zij in eigen huis gelijk tegen Heracles en dat zal weer het minimale doel zijn voor de ploeg uit Nijmegen.

BetCity hangt een quotering van 1.40 voor Feijenoord om te winnen, maar je kan jouw inzet verdubbelen als je een handicap van 1-0 zet. In dit geval moet Feijenoord dus met 2 doelpunten verschil winnen, mocht jij jouw geld willen krijgen. Ten slotte kun je ook nog kiezen voor “Feijenoord wint en houdt de nul” onder het kopje “Wedstrijd-gebeurtenissen”. Als je gelooft dat dit gebeurt kun je hier geld op zetten tegen een quotering van 2.50. 

Vitesse – FC Groningen

Dit is de eerste wedstrijd van de speelronde en als je hier enkele goede voorspellingen mee binnenhaalt, begin je het weekend meteen met een fijn gevoel. BetCity ziet Vitesse als favoriet, wat zichtbaar wordt met de eindquotering van 1.65. Dit komt mede doordat de ploeg uit Arnhem, in de vorige speelronde knap wist te winnen van Feijenoord en omdat FC Groningen de laatste drie wedstrijden op rij heeft verloren in de Eredivisie. 

Wij zien Vitesse daarom dus ook als topfavoriet en zeker met het thuisvoordeel zullen zij gaan voor de drie punten. Ook is het mogelijk om een handicap van 0-1 te zetten, waardoor Vitesse met twee doelpunten of verschil moet winnen. Hierop staat een quotering van 2.70 en is daardoor zeer interessant. Dezelfde quotering staat voor Vitesse om te winnen met een clean sheet. 

Ten slotte, kun je ook nog een gokje wagen op een doelpuntenmaker. De topscorers van Vitesse dit seizoen zijn Loïs Openda met 11 goals en Nikolai Baden Frederiksen met 7. Beide spitsen hebben een quotering van 2.38 om een goal te scoren in de confrontatie met FC Groningen. Voor FC Groningen zijn de topscorers Cyril Ngonge en Jörgen Strand Larsen. Omdat men uitgaat van een overwinning van Vitesse zijn de quoteringen hoger voor specifieke spelers van FC Groningen om te scoren. Zo staat er een quotering van 4.30 op Jörgen Strand Larsen en zelfs een quotering van 4.75 op Cyril Ngonge om te scoren tegen Vitesse.

Wij van Kelbet willen benadrukken dat dit slechts voorspellingen zijn en dat dit geen garantie biedt op winst of juiste resultaten. Wij zijn slechts liever van voetbal en wedden op voetbal en willen andere spelers verder een handje op weg helpen. Als het draait om gokken is het altijd van belang dat je wet met geld dat je kan verliezen, omdat de kans altijd erg groot is dat je jouw geld kwijt raakt. 

Björn
248 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn ...